Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2010 11:32 - Oбърканият Мъж и Бягащата Жена!
Автор: azpoetut Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1931 Коментари: 1 Гласове:
2




          Обърканият Мъж, живеел отскоро в новото си жилище, след раздялата си с жена, с която споделяли шестнадесет години някакви неща! (какви, е невъзможно да се уточни) Той купил това жилище в близост до мястото където живеела тази жена, защото не можел да преодолее раздялата им! Поседял една – две седмици сам. Плакал, правел гимнастика, мислел, лутал се и пак плакал, докато сърцето му решило да вземе сериозни мерки да спаси притежателя си. То се замислило, че ако Той  намери друга жена, ще види какво не му е давала предишната и така ще се утеши! За това му прошепнало „Потърси, намери, разбери какво е да си щастлив!”

             Излязъл една вечер (една две седмици след раздялата), с приятели, да пийне и да се посамосъжалява. И ето пред него стояла страхотна млада жена, чувствена, самоуверена, женствена. На  Обърканият Мъж  му присветнало , веднага забелязал някакви неща, които не намирал в непрежалимата си жена, и решил, че е влюбен и е намерил някой, който най - после ще го спаси от болката.  Но тъй като годините го били превърнали в това, което е, не успял да промени поведението си. Мъката го преследвала в съня му и го мъчела в моментите на усамотение! Колкото и да искало сърцето не можело да го заблуди…

             Около две седмици по – късно!

          Виковете и обвиненията спрели в един момент. Самоуверената и женствена нова любов, обяснила на Обърканият, че има толкова много недостатъци, че няма да му стигне целият живот да се справи с тях. Станала и си тръгнала. И той отново започнал да страда! Сърцето много се натъжило, но нямало да се откаже, трябвало да се намери друга, тя можело и да е по-добра. Борбата била на живот и смърт!

                 Около две седмици по – късно!

       Една Жена, бягаща от себе си, отишла на една вечерна, градинска забава. Докато си говорела с хората около нея и се правела, че не забелязва ухажванията на мъжете(защото тя била харесвана жена), срещнала Обърканият Мъж. Веднага го надушила какъв е, или поне след два дни…Но решила, че точно тя може да го промени, защото вярвала в добрите намерения… или си мислела, че са такива. Тя подканила и повела своята добродетел, като искала да покаже на Обърканият Мъж, красотата на света, дори и в най малките и прости неща!

              Цяла година се борила, останала без сили и без дъх, обидена, уплашена и наранена. Тя не можела да разбере защото Мъжът, който толкова много обича, така я наранява!? Тръгнала си прогонена и унижена. Загърнала се в грижите и милостта на най – добрите си приятели и се замислила… Защо се получило така?! Само след няколко дни, Обърканият имал друга любов, за която говорел, че е специална и неповторима! Вече бил готов за нея и забравил за предишната, Бягащата!

            Не може да се очаква от Наранения да не нарани. Не може Бягащия да очаква, че няма да избягат от него. Всеки трябва да се разбере със себе си, за да го разберат и останалите.

           От толкова много объркване и болка се запитвам с малко носталгия: Защо се вкопчваме само в най – трудните и непостижими връзки, най – неподходящите?! Ако наистина търсим щастието и взаимността, защо го искаме от някой, който не може да ни го даде?!

          Макари, че вече съм на толкова години, още ми се иска да постигна някои неща, които вие по-малките вече сигурно отдавна ги владеете и като четете това, ще ми се посмеете. Като се посмеете добре, може да ми споделите как сте ги постигнали…

         П.С.  Искам да се науча да казвам „Обичам те”, без да очаквам отговор!

                  Искам да се науча да си тръгвам щом видя, че края наближава, за да някой да не пострада!

                  Искам да бъда с някой, който няма желание да е с мен за да се спаси от нещо минало!

                  Искам да се науча гордо крача, без да съжалявам, защото съм научила нов житейски урок!

        Аз поетът (може би , не заслужен прякор, според някои)

 




Тагове:   мъж,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - prosto predlojenie
14.06.2011 14:29
ne misli6 li 4e moje da e i "Oburkanata jena", bi otivalo pove4e na razkaza ti, a muja ... te vinagi bqgat, kogato neznae6 kak da gi zadurji6?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: azpoetut
Категория: Други
Прочетен: 135038
Постинги: 70
Коментари: 177
Гласове: 476
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031